Hoe een kerstpakket eigenlijk is ontstaan

Kerstpakket

Rondom de feestdagen is het in Nederland normaal geworden dat personeel in die periode een kerstpakket krijgt. Door middel van dit kerstpakket laat je als werkgever zien dat je het personeel dankbaar bent voor het afgelopen jaar. Daarnaast is het een manier om personeel een fijne kerst te wensen. In Nederland is het geven van een kerstpakket traditie. Het ontstaan van het geven van kerstpakketten is dan ook al jaren geleden gebeurd.

Kerstpakket

Het ontstaan van het kerstpakket

Achter het ontstaan van het kerstpakket zit een bijzonder verhaal. In de 19e eeuw was het niet voor iedereen vanzelfsprekend dat ze in de koude maanden genoeg te eten hadden. Wel was het gebruikelijk om iedereen fijne feestdagen te wensen. Echter hadden mensen die boerenfamilies fijne feestdagen kwamen wensen wat meer geluk. Uit blijk van waardering gaven deze boerenfamilies vaak eten en drank. Zo kregen de mensen die het wat minder hadden, ook een fijne kerst. Naast dat mensen aan de deur kwamen bij boerenfamilies, had het personeel (van de boer) het rond deze tijd ook niet slecht. Ook zij kregen namelijk ruim voldoende eten en drinken mee naar huis. 

Kerstpakket

Het pakket van vandaag

Het kerstpakket van vandaag ziet er vaak toch net wat anders uit. In de meeste gevallen bevat het huidige pakket een aantal luxe producten. Daarnaast zitten er natuurlijk ook nog levensmiddelen in het pakket.