Kies een voor jou betaalbare elektrische fiets

Wil je graag een elektrische fiets aanschaffen maar heb je maar een beperkt budget? Een elektrische fiets kost al gauw meer dan 1000 euro dus dat is geen uitgave die iedereen zo maar even kan doen.

Kijk wat betaalbaar is

Om de kosten in de hand te houden als je een elektrische fiets gaat aanschaffen is het zeker zaak eerst goed te kijken wat er allemaal te koop is. Niet iedere aanbieder vraagt evenveel maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je een fiets hebt die goed bij je past en waar je wat mee kunt. De prijzen voor een e-bike beginnen rond de 1000 euro maar er zijn ook veel duurdere exemplaren te koop.

Kies voor een bepaald merk

Fietsen,bike,hill,mountain

Elektrische fietsen worden door verschillende fabrikanten gemaakt. Als je ervaring hebt met een bepaald merk en het bevalt je goed is het zeker een goed idee om daar bij een e-bike ook voor te kiezen. Weet je niet goed welk merk het beste bij jou past? Vergelijk de verschillende merken e-bikes dan goed met elkaar maar maak ook een proefrit op verschillende fietsen. Zo weet je niet alleen welk merk maar ook welk model het beste voor jou is.

Verschillen in prijs

Een e-bike kan in prijs verschillen door bepaalde features die de fiets heeft. Zo kunnen de uitvoering van de fiets, de remmen, de aanwezigheid van versnellingen maar zeker ook de accu de prijs beïnvloeden. Accu’s zijn er in diverse soorten en hebben allemaal zo hun voor- en nadelen. Een accu die een grotere actieradius heeft is in de regel duurder dan eentje waar je minder lang mee kunt doen maar ook daarbij is het wijsheid goed te vergelijken en te kijken wat je ervan verlangt.

Betalen in termijnen mogelijk

E-bikes kun je kopen maar het is niet voor iedereen weggelegd het totaalbedrag in één keer neer te tellen. Als dit niet mogelijk is kun je ook overwegen de elektrische fiets te leasen. In dat geval betaal je maandelijks een termijn terwijl je ondertussen gewoon gebruik kunt maken van de fiets.