Verschillende soorten houten palen en de voor- en nadelen

Bouwhout is ruwe hout dat is verwerkt tot planken en balken, een vereiste in het bouwproces van een houtconstructie. Hout wordt meestal gebruikt voor structurele doeleinden, maar heeft ook andere belangrijke toepassingen. Het kan worden gebruikt voor vloeren, rekken, kasten, vlonders, tuinhuisjes en zelfs voor immense flatgebouwen of meubilair. De variabele inzetbaarheid van hout is immens. Dit begint allemaal bij de eerste verwerking van het ruwe hout. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen zoals plat gesneden, dik gesneden, versnipperd en verlijmd, hard of zacht hout. Elk van deze vormen heeft zijn eigenschappen en daarom moet elke houtsoort voor elke klus zorgvuldig worden geselecteerd door bouwers en houtarbeiders.

Toepasbaarheid

Hout kan worden gemaakt in verschillende maten en diktes, evenals afwerkingen in elke vorm tijdens het productieproces. Er zijn drie soorten bouwhout, elk specifiek voor het bouwproject. Goedkoop hout is ideaal voor kleine tot matige bouwprojecten, omdat het licht in gewicht is niet al te veel draagkracht heeft. Hardhout is perfect voor gemiddeld tot grote projecten die sterke steun voor de vloerbalken en vloerbalken vereisen. Hier zijn bijvoorbeeld hardhouten palen en vloeren een goede eindtoepassing van het hout. Het is belangrijk op te merken dat de kwaliteit van bouwhout sterk afhangt van de manier waarop het wordt behandeld en afgewerkt. Pre-behandelingen worden uitgevoerd met oliën en chemicaliën om schimmelgroet en “corrosie” te voorkomen die van invloed kan zijn op de kwaliteit van het eindproduct. Knopen of splitsingen moeten worden bedekt met materialen die schimmel-resistent zijn.

Kwaliteit

Naast de grote toepasbaarheid van hout, helpen bouwhoutproducten ook bij het verminderen van de negatieve milieueffecten van verval. Verval wordt vaak geassocieerd met vochtige plaatsen, zoals keldervloeren, muren en garagevloeren. Houten balken kunnen op elke plaats, vooral onder goede ventilatievoorwaarden. Er zijn veel soorten afwerkingen beschikbaar om houten balken weerstand tegen zowel vocht en lucht te maken. Er zijn verschillende soorten afwerkingen zoals op olie gebaseerd en op waterbasis. Olie-gebaseerde afwerking is zeer duurzaam en heeft een zeer klein effect op de sterkte van het hout. Op water gebaseerde afwerking is zeer duurzaam en resistent tegen zowel rottende als watergerichte groei. Vezelboard is zeer duurzaam, omdat het niet-ontvlambare plastic coatings en polyurethaanschuim bevat. Het is licht in gewicht en zeer resistent tegen rotten en schimmel groei. Vezelplaat is ook bestand tegen ultraviolette stralen, dus het is geweldig voor gebruik in zowel binnen- als buitenconstructies. Vezelplaat heeft echter een lage structurele laadcapaciteit en mag niet worden gebruikt in zeer gevaarlijke situaties zoals plafonds, waar het kan ontbranden.