Goed handschrift? Oefening baart kunst

We vinden het irritant als we het recept van de huisarts moeilijk kunnen ontcijferen. Zo slecht en snel geschreven dat het voor een buitenstaander onleesbaar is geworden. Kan dat niet anders? Jawel, een goed en duidelijk handschrift kun je aanleren. Al zijn het voor kinderen en volwassenen met een minder ontwikkelde motoriek meer inzet en energie vragen. Zij wijken waarschijnlijk liever uit naar een toetsenbord dan naar een mont blanc balpen van pengraveren.nl om hun boodschap op papier te krijgen. Maar alles is te leren door het veel en vaak te doen. Op verschillende manieren en in verschillende toepassingen. Van kattebelletje tot geschreven proza en van arbeidscontract tot koopovereenkomst; de geschreven tekst met handtekening blijft van belang. Wat ze ook zeggen.

Positieve aspecten van schrijven

Ratelen op het toetsenbord doet niet veel met de inhoud van de tekst. Je onthoudt alles beter als je het opschrijft. Er wordt een denkproces op gang gebracht waar je van leert. Ga een pen kopen online en noteer handmatig de dingen die je ook nog eens moet onthouden. Het stimuleert je geheugen. Dat het een goede motorische oefening is dat is bekend. Bij kleuters wordt er veel aandacht besteed aan het ontwikkelen van motorische vaardigheden. Eerst de grove motoriek die nodig is bij lopen, klimmen en balanceren. Later de fijne motoriek voor het fijne werk zoals kleuren, tekenen en schrijven. Het ontwikkelt hopelijk door om met Waterman pennen van pengraveren.nl een persoonlijk en duidelijk leesbaar handschrift te krijgen. 

Goed voor je creativiteit

Oefenen voor later als je groot bent… want schrijven helpt je concentreren en maakt je creatief. Pen en papier met een parker pen vulling van Pengraveren kan zomaar goede notulen op een vergadering opleveren. Of een mooi dagboek met je diepste gevoelens. Of voor de gevorderden een mooie roman die iedereen graag wil lezen.