Soms wil je er vroeg bij zijn. Heb je het gevoel dat jouw onderneming steekjes heeft laten liggen deze afgelopen kerst? Dan is dit wellicht het moment om plaats te nemen aan de tekentafel en te beden ken hoe je de volgende feestdagen beter kan voorbereiden. Dit is precies wat veel kantoormanagers, directeuren of secretaresses moeten doen, zelfs als kerstmis nog misschien ver weg lijkt. De afgelopen kersttijd zit immers nog vers in het geheugen, wat voldoende denkvoer geeft om alvast de eerste plannen voor de volgende kerst te bespreken!

Het afgelopen jaar was het vooral belangrijk om werknemers in het zonnetje te zetten met kerstpakketten of andere geschenken. Er zijn namelijk steeds meer mensen gedwongen thuis te werken, en voor sommige zijn deze omstandigheden verre van optimaal. Kerstmis is een goed moment om blijk te tonen aan je werknemers en het verschil te maken. Probeer dus na te denken hoe de werkprocessen dit jaar zullen veranderen en hoe je daarop kan inspelen tijdens de kerst. Denk bijvoorbeeld aan een kerstpakket met handige kantoorartikelen of juist vrijetijdsbestedingen in de buitenlucht.

Denk na over het ultieme kerstpakket

Als je alvast wilt nadenken over het ultieme kerstpakket, begin dan met het verzinnen wat de betekent is van het kerstpakket dat je jouw werknemers zou willen geven. Zou je een standaardpakket voor jouw werknemers samenstellen of wil je liever iets geven dat jouw team meerdere opties weet aan te bieden? Hiervoor kan een cadeaubon als kerstgeschenk een fantastisch idee zijn. Hierbij kan je een bepaald bedrag geven voor een cadeau van zijn of haar keuze. Denk bijvoorbeeld aan de optie om je team leuke vrijetijdsactiviteiten cadeau te doen. Dit is perfect om ervoor te zorgen dat thuiswerken divers blijft en vrije tijd er is om er op te gaan en nieuwe belevenissen mee te maken!