Oosters genieten in Marrakesh

Wanneer je mensen vertelt dat je op vakantie gaat naar Marokko krijg je meestal de vragen “naar welk resort ga je” en “is dat wel veilig” gesteld. En dat is jammer, al helemaal als je kijkt wat de koningsstad Marrakesh te bieden heeft. Het is namelijk een verrassend moderne stad met een geweldige culturele geschiedenis. In dit artikel komen een aantal goede redenen aanbod om in plaats van een citytrip naar Londen of Parijs eens een keer naar Marrakesh te gaan! Neem vooral een aantal colberts en overhemden mee voor de luxe (maar goedkope) etentjes. 

Spot goedkoop!

Dit zou natuurlijk nooit de voornaamste reden voor een vakantie moeten zijn, maar het is toch altijd een welkome bonus. Het is gewoon een feit, in Marrakesh kan je voor weinig geld bijzonder veel. Van de hotels tot restaurants tot de marktkraampjes, overal kan je voor weinig geld prima terecht. Het zorgt ervoor dat je de stad optimaal kan beleven. Zo is elke avond uit eten gaan geen probleem en bestel je met hetzelfde gemak nog een extra gerecht als je simpelweg niet kan kiezen. En ook de meeste hotels zijn goedkoop, maar toch van alle gemakken voorzien.

De gastvrijheid!

Marrakesh staat bekend om haar gemoedelijke sfeer. Natuurlijk moet je als toerist altijd op je hoeden zijn voor eventuele zakkenrollers en oplichters, maar over het algemeen staat Marokko bekent als een gastvrij land. In restaurants wordt je warm onthaald door vriendelijk personeel dat graag een praatje maakt. En ook in de hotels is de service doorgaans uitstekend. Maar ook op de vele markten zal je al snel op je gemak zijn. Wees tevens niet bang om te onderhandelen over de prijs op Marokkaanse markten, dit wordt vrijwel altijd juist gewaardeerd. Voor de doorgewinterde marktkooplieden is het afdingen niets meer dan een spel en je zal zien dat met een beetje onderhandeling je vaak een fikse korting kan krijgen.

De ligging

Een dagje strand zal er in Marrakesh niet inzitten, maar gelukkig heeft de stad en haar omgeving een hoop andere en vaak bijzondere activiteiten te bieden. Zo kan je met een gids het Atlasgebergte verkennen, een spannend avontuur over smalle bergpaadjes en langs kleine bergdorpjes. Meestal is er een rust-stop in een van de vele bergdorpjes, waar je rustig op adem kan komen op een traditionele Marokkaanse poef rondom een waterpijp. Een ervaring die je niet snel zal vergeten! Maar ook een kamelen tocht door de woestijn behoort tot de opties, en voor de adrenaline junks onder ons is er ook genoeg. Zo kan je voor een prikkie de hele dag de woestijn onveilig maken op quads. Kortom, Marrakesh heeft voor zo beetje iedereen wat wils!