Broeken worden steeds belangrijke in de mode omdat ze tenslotte het fundament zijn van een goede outfit, hierdoor wordt er ook steeds vaker de nadruk opgelegd, of er wordt juist bijna geen broek meer gedragen. Broeken zijn belangrijk in de modeindustrie, omdat dit een van de meest verkochte modeitems zijn vooral onder vrouwen zijn broeken erg belangrijk. Ze laten namelijk bij voorbaat al zien wat voor een soort stijl een vrouw wil uitdragen. Verder zijn broeken ook belangrijk in het feit dat ze belangrijk zijn in het combineren met pet dames. De pet dient namelijk goed afgestemd te zijn met de broek dit zijn namelijk de fundamenten van een outfit.

Combineren

Broeken zijn dus uitermate belangrijk in het combineren van kleren, broeken zijn namelijk de basis van iedere outfit. Zo is de pet dames uitermate belangrijk hiervoor. Petten dienen namelijk in kleur goed afgestemd te zijn met de broek hierdoor creeer je namelijk de beste basis voor je outfit, hier bovenop kan je dan een contrasterende top kiezen. Mocht je ervoor gekozen te hebben de pet en broek niet op elkaar aftestemmen krijg je namelijk lastig een top goed afgestemd op de gehele outfit.

Comfort

Uiteindelijk is het belangrijkste aan een broek natuurlijk het comfort. Je draag een broek de hele dag en daarom wil je graag dat hij lekker zit en je er geen onnodige last van krijgt, dit zou zonde zijn. Toch kiezen veel vrouwen er toch nog vaak voor een broek te kopen puur omdat hij er mooit uitziet en niet omdat hij lekker zit. Daarom kiezen veel modeproducenten er ook steeds vaker voor weinig tot geen moeite te steken in het comfort van de broek, omdat vrouwen het simpelweg toch wel zullen dragen als het er mooit uitziet. Voor mannen is dit soms moeilijk te begrijpen en voor veel vrouwen daarentegen ook, want uiteindelijk wil je er toch comfortable bij lopen.