Het is begrijpelijk dat kinderen zo snel mogelijk willen beginnen met het gebruiken van Heelys, het ziet er namelijk leuk en cool uit, zeker voor die leeftijdsgroep. Toch is het belangrijk om in ieder geval te wachten totdat ze fatsoenlijk in de rolschoenen passen. Zo voorkom je blaren, ongelukken, groeiproblemen en allerlei andere ongemakken. Kinderen met een schoenmaat kleiner dan 30 zullen dus waarschijnlijk nog even moeten wachten. Met een te grote schoen heb je namelijk ook veel minder controle, waardoor je een gevaar op de weg kunt zijn – zeker in drukke straten, bijvoorbeeld.

Nog even door groeien

Heelys maat 30 is namelijk de kleinste maat die beschikbaar is. Hierbij gaat het wel om een Amerikaanse maat, welke vaak iets kleiner zijn dan wij in Nederland gewend zijn. Daarom zouden kinderen vanaf schoenmaat 28 ook kunnen proberen om deze te gebruiken. Voordat je voeten zo groot zijn moet je het niet gaan proberen met nep Heelys die wel in jouw maat verkrijgbaar zijn. Er schuilen namelijk vele gevaren in het gebruiken van deze nep producten. Ten eerste is de kwaliteit slecht waardoor het comfort en de stevigheid te wensen overlaat. Daardoor kun je last krijgen van je voeten, benen of rug en net als bij te grote of te kleine schoenen kan dit bij kinderen groeiproblemen veroorzaken. Ten tweede zullen de wieltjes sneller slijten of zelfs losschieten, waardoor je makkelijk je evenwicht verliest en vervelend kunt vallen. Zeker wanneer je hier niet op rekent kan dit ernstige gevolgen hebben. Het is dus beter om iets meer geld uit te geven aan goede Heelys.

 

Maat 30+? Rollen dus!

Je kunt dan ook je vuistjes dus dichtknijpen wanneer je schoenmaat 30 of hoger is, want dan kun je Heelys gaan dragen. Deze zijn dan verkrijgbaar in een enorm aantal verschillende kleuren, stijlen en maten, waardoor ze door iedereen gebruikt kunnen worden. Het grootste aanbod aan Heelys in heel Europa vind je op Bol.com. Het nadeel hiervan is natuurlijk dat je ze niet even kunt passen, maar gelukkig is retourneren gratis en erg eenvoudig, zoals je gewend bent bij deze webwinkel. Uiteraard zijn er ook andere webshops die de Heelys aanbieden, maar het is nog maar de vraag of deze hetzelfde aanbod en dezelfde service bieden.

 

Kortom, pas als je Heelys schoenmaat 30 hebt bereikt kun je ook genieten van deze hippe rolschoenen. Als je vanaf het begin voor goede kwaliteit rolschoenen gaat, hoef jij je geen zorgen te maken om de veiligheid van je kinderen. Bij de rolschoenen van het echte merk loop je namelijk vele malen minder risico dat de wieltjes los komen te zitten, wat tot nare ongelukken kan leiden. Bekijk daarom goed wat je koopt, want plezier hebben moet je op een veilige manier doen.