Kerst komt steeds dichterbij

kerstballen

November zit er alweer bijna op en dat betekent dat het weer tijd is voor de feestdagen. Voordat het zo ver is kun je al allerlei voorbereidingen treffen. Het begint allemaal met je huis, cadeaus kopen, leuke activiteiten uitkiezen om te doen en afspraken maken. De feestdagen gaan om gezelligheid en samen zijn. In deze blog benoemen wij een aantal dingen die je voor en tijdens de feestdagen kunt doen. Leuke voorbereidingen zijn in het geval van kerstshoppen ook het halve werk. Heb jij net als wij al zin in de feestdagen? Lees dan vooral even verder.

Maak je huis klaar voor Kerst

De één doet het eerder dan de ander, maar uiteindelijk willen de meeste mensen wel een leuk versierd huis. Met een kunstboom kun je helemaal zelf bepalen wanneer je deze opzet en versiert. Als je liever een echte boom in huis haalt zal je wel moeten wachten tot deze verkocht worden. In elk geval kun je altijd wel beginnen met de lichtjes en andere ornamenten in huis. Naast de kerstboom maken de andere versiersels echt sfeer in huis. Je bepaalt zelf hoe gek je het wil maken. Je kunt alleen kerstboom en wat lichtjes in huis plaatsen of een Amerikaanse stijl toepassen.

Naar een kerstmarkt

Bij de periode voor kerst horen kerstmarkten. Veel mensen gaan naar Duitsland om een kerstmarkt te bezoeken. Er wordt dan glühwein gedronken en wellicht apfelstrudel gegeten. De sfeer tijdens zo een markt is vaak gezellig en warm. Met je familie, gezin of partner een kerstmarkt bezoeken is daarom zeker de moeite waard. Je hoeft er alleen niet voor naar het buurland. Ook in Nederland vind je kerstmarkten waar je gezellig kunt wandelen, stroopwafels kopen en chocolademelk drinken. Wie niet van de Duitse lekkernijen houdt kan dus ook gewoon in eigen land lekkere stroopwafels kopen en genieten van de leuke spulletjes op de kerstmarkt.

Cadeaus kopen

Als er iets is dat bij de feestdagen hoort dan zijn het wel eten en cadeaus. Je koopt voor iedereen iets dat bij ze past en legt dit onder de kerstboom. Door van te voren goed te observeren weet je wat de mensen om je heen willen hebben. Kom je er zelf echt niet uit? Vraag dan gewoon of je een soort verlanglijstje mag. Dan kun je iets van deze lijst kopen óf de lijst als inspiratiebron gebruiken. Wat je ook besluit te doen in de periode voor kerst, zorg ervoor dat het een gezellige maand wordt.